Fogászat

Címoldal Műtét nélküli implantáció

Műtét nélküli implantáció

Műtét nélküli implantáció

A JÖVŐ CSÚCSTECHNIKÁJA, A COMPUTER VEZÉRELT 3D IMPLANTÁCIÓ a legkíméletesebb, legpontosabb! Egy lenyomat és egy CT- felvétel alapján készülő fúrósablon segítségével az implantátumok hajszálpontosan a
- meghatározott dőlésszögben, mélységben kerülnek beültetésre,
- maximálisan kihasználva az adott csontkínálatot,
- elkerülve a sérülékeny anatómiai képleteket.


Hogyan történik mindez?

- Az előzetes vizsgálatok (fogászati, labor) után lenyomatot veszünk a fogatlan területről.
- Egy CT felvétel készül, a páciensről, majd a lenyomatról, mely három dimenzióban láthatóvá teszi arc külső-belső szerkezetét, idegpályákat, ereket, üregeket.
- A SMART magasan képzett tervező csoportja ezen felvételek alapján elküld egy tervezőfelületet, melyen megtervezem a pótlást, egyenként computerrel meghatározva az implantátum vastagságát, hosszát, dőlésszögét, behelyezési mélységét. A kész tervet elküldöm a SMART laborba, ahol elkészül a fúrósablon, mely, a beteg szájába helyezve hajszálpontosan a megtervezett pozícióba vezeti az implantátumokat, nagyon rövid idő alatt.
Nincs műtét, nincs vérzés, nincs varratszedés, nincs dagadás, nincsenek utópanaszok. Ennyire egyszerű!
További előnyök: A készült CT- felvétel segítségével sok más fogászati elváltozás, (rejtett gyulladások, gyökérkezelések), képlet: bölcsesség fogak, arcüregek, állapotáról tájékozódhatunk. A hagyományos orvosi CT- felvételekkel jelentős sugárdózis érte a pácienst. A kifejezetten fogászati célra fejlesztett ConeBeam CT-t használva a behatás ennek körülbelül 1%-a, ami nagyságrendileg már megegyezik a panoráma röntgen sugárterhelésével.

Milyen ellenjavallatai vannak az implantációnak?
Nem végezhető el a műgyökér beültetés, ha a beavatkozás károsítja a páciens egészségét és/vagy a páciens egészségi állapota veszélyezteti az implantáció sikerét. Az ellenjavallatok általánosak és helyiek lehetnek.

Általános ellenjavallatok: A szervezet olyan rossz állapota, amely bármely műtét elvégzését aktuálisan kizárja (Pl. súlyos vérzékenység), terhesség. Nem tisztázott eredetű arcfájdalom. Minden olyan betegség , vagy gyógyszeres kezelés, amely az implantátum gyógyulását hátrányosan befolyásolja. Ide soroljuk a leggyakoribb anyagcsere-betegségek közül a nem kezelt cukorbetegséget, a csontanyagcsere zavarait, immunszuppressziós, véralvadásgátló kezelés és daganat miatti citosztatikus kezelés.

Erős dohányzás, alkoholfüggőség: Az együttműködésre, a szájhigiénia fenntartására fizikailag, vagy szellemileg képtelen egyének esetén sem javallt a fogászati implantáció.

Helyi ellenjavallatok: A csont és/vagy a lágyszövetek kóros elváltozásai az implantálni kívánt területen, illetve annak közelében. Az állcsontok extrém fokú helyzeti vagy funkcionális rendellenességei, pl. nagyfokú mélyharapás. Nem megfelelő csontkínálat, csontminőség esetén csak csontpótlás után , a megfelelő csont kialakulása után végezhető el az implantáció. Nem végzünk mű gyökérbeültetést akkor, ha a páciens szájában ellátatlan beteg (pl. szuvas) fogak, kezeletlen fogágy betegség, régi, nem jó állapotú koronák és hidak találhatóak, mert mindezek kedvezőtlenül befolyásolják az implantáció sikerességét. Természetesen a beteg fogak ellátása, a fogágy betegség kezelése és a rossz állapotú fogművek kicserélése után elvégezhető az implantálás. Rossz szájhigiénia esetén sem végezhető el a műgyökér beültetés. A professzionális szájhigiéniás kezelést követően azonban elvégezhető; de fontos, hogy a páciens az otthoni rendszeres fogápolással, a rendszeres fogorvosi kontrollal fenntartsa a jó szájhigiéniát. A fej-nyak területén, daganat miatt sugárkezelésben részesült pácienseknek nem javasolt a fogászati implantáció.

szechenyi2020