Fogászat

Címoldal Fogpótlás - Koronák - Hidak

Fogpótlás - Koronák - Hidak

Fogpótlás - Koronák - Hidak

Koronát alkalmazunk abban az esetben, ha a fog nagymértékben roncsolódott, de az is előfordul, hogy esztétikai okok miatt készíttet valaki koronákat, ha nem elégedett fogai színével, esetleg formájával. Egy jól elkészített, minőségi és precíz korona, akár 10-15 évig is tartó esztétikus megjelenést eredményez viselőjének.

A magas szakmai színvonalú, korszerű és fogtechnikai laboratóriummal ellátott rendelőkben élethű, természetes hatású esztétikus koronákat és hidakat készítünk. A kezelés során a páciensnek lehetősége nyílik a fogpótlás szájba próbálására és a fogszín egyéni meghatározására. Így a páciens alakíthatja magának a készítendő fogpótlás nagyságát, állását, formáját, szabályosságát, stb.

Elkészítésüknek legfontosabb szempontja a pontosság, a koronák és hidak tökéletes széli záródása. Ha egy fogpótlás rosszul zár, akkor az alatta lévő fog elromlik, alászuvasodik. Az elálló szélű, rosszul záró koronák nehezen tisztíthatóak, ez egyrészt fogszuvasodáshoz, másrészt fogkövesedéshez és következményeként fogágy betegségek kialakulásához vezethet.

szechenyi2020