Fogászat

Címoldal Fogászati implantátumok

Fogászati implantátumok

Fogászati implantátumok

A foghiányok pótlásának legkorszerűbb módja az implantátumokra készített fogpótlás. A fogászati implantátumok mesterséges foggyökerek, amelyek tökéletesen beépülnek az állcsontba, biztonságos alapot nyújtva a kivehető, vagy fix fogpótlásoknak.

Az implantátumokra készített fogpótlás előnyei:
Megszólalásig hasonlít a természetes fogakra.
Nem fogja érezni a különbséget.
Biokompatibilis anyagokból készül, a szervezet befogadja.
Az implantátuma akár élete végéig kiszolgálhatja, megfelelő gondozással és szájhigiéniával.
Minimál invazív. Az egészséges fogai érintetlenül maradhatnak. Ellentétben a hagyományos eljárásokkal, az egészséges fogakat nem kell lecsiszolni a fogpótlás készítéséhez.
Segít a csontállomány megtartásában. A csont terhelése, stimulációja mérsékli a további csontvesztést – ez az egyik legnagyobb előnye.
Stabilitást és kényelmet biztosít, a fogpótlási megoldások széles választékával. Egy, vagy több fog hiányánál, vagy akár teljes fogatlanság esetén különféle kezelések és implantációs megoldások állnak rendelkezésre.

1. Egy fog pótlása:
Az implantátum úgy működik, mint a természetes fog gyökere, megtámasztja az egyedi kerámia koronát.

2. Több fog hiányának pótlása:
Az implantátumokon levő híd a legkorszerűbb eljárás. Ilyenkor fogászati implantátumokhoz rögzítjük a természetes kinézetű hídpótlást. Az implantátum melletti egészséges fogakat érintetlenül hagyjuk. A fogászati implantátumok erős, biokompatibilis titánból készült csavarok, melyek úgy működnek, mint a természetes foggyökér. Biztosítják a csontállomány stabilitását, visszaállnak a rágási funkciók, az íz érzést nem befolyásolja. Kedvező csontkínálat esetén teljes foghiánynál is készülhet híd.

3. Kivehető, implantátum megtámasztású fogsor:
Egy rögzített megoldás, ahol a fogsor kettő, vagy több implantátumhoz kapcsolódik. Az egyik legköltséghatékonyabb módszer. Magabiztosan rághat, fogyaszthat bármilyen ételt, az ízlelését ugyanakkor nem befolyásolja. A fogsorát ugyan kiveheti, de egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

4. Kivehető, stég megtámasztású fogsor:
Még biztonságosabb megoldás, ha a fogsorát egy stéghez kapcsoljuk, melyet kettő, vagy több implantátum rögzít az állkapocshoz. Ezzel egy erős megtámasztást biztosítunk fogsorának. A fogsorát kiveheti tisztításhoz, de természetesen egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

szechenyi2020